ترجمه این صفت به انگلیسی Self Confidence است. تعاریف زیادی برای آن بیان شده که از مهمترین این تعاریف میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در تعریف اول، فرد خود را دوستداشتنی، توانا و مقتدر میبیند.
در تعریف دوم، یعنی فرد در کاری مهارت داشته و تصویر ذهنی مناسبی نسبت به مهارت خود دارد.
در تعریف سوم، یعنی ما به قابلیتها، ارزشها، تواناییهای درونی خود اعتماد داریم.
براساس تعاریف گفته شده میتوان گفت که Self Confidence یک مفهوم درونی بوده و فاقد ارتباط با رویدادهای بیرونی است.البته کمبود اعتماد به خود معمولاً به اتفاقات بیرونی دنیای کودکی افراد در گذشته مربوط است. این اتفاقات در کودکی روی ضمیر ناخودآگاه افراد اثر گذاشته و در بزرگسالی تجلی پیدا میکنند. به همین دلیل، روانشناسان معتقد هستند که در دوران بزرگسالی افراد باید به درون خود در این زمینه توجه کنند.
علت اعتماد به نفس پایین افراد چیست؟
یکی از مهمترین سوالاتی که ذهن افراد را به خود مشغول میکند این است که چرا اعتمادبهنفس پایینی دارند؟ در پاسخ این سوال باید بگوییم موارد زیادی روی این موضوع تاثیر میگذارند. درواقع، مهمترین این موارد به دوران کودکی افراد باز میگردد. در دوران کودکی ممکن است افرادی مانند معلم، پدر و مادر، یا حتی دوستان و بسیاری از افراد دیگر، فرد را مسخره کرده و یا به او تهمت بزنند. با این رفتارها افراد کم کم به دنبال جلب رضایت دیگران رفته و شروع به نادیدهگرفتن خود میکنند.
عدم توجه به خود اولین نقطه آغاز مسیر از دست دادن اعتمادبهنفس بهشمار میرود. نهتنها کودکان، بلکه بزرگسالان نیز در صورت سرزنش و مسخره مکرر، کم کم اعتماد به خود را از دست میدهند. یکی از بدترین رفتارهایی که والدین بهطور ناخودآگاه در جهت از بینبردن اعتماد کودکان به نفس خود انجام میدهند؛ اعمال سیستم پاداش و تنبیه برای کارهای خوب و بد است
ادامه مطلب...